Miksi minusta tuli mehustaja ja Juice-lähettiläs?

Minulle on aina ollut haastavaa syödä riittävän terveellisesti silloin, kun olen todella väsynyt tai kärsin kivuista. Kuten moni blogiani lukenut tai kanssani jutellut tietää, viime vuosina olen ollut melko kovilla ensin raudanpuute-väsymyksen, sitten hormonikierukan aiheuttaman kivun vuoksi. Näiden ongelmien mukana on tullut jonkin verran haasteita myös ruokavaliooni ja syömisiini, vaikkakin syön pääsääntöisesti kohtalaisen terveellisesti.

Väsymys saa helposti ruokahaluni kaikkoamaan ja painon putoamaan helposti liiankin alas, kipu taas hakemaan lohtua sokerisista herkuista. Pystyn kyllä hetkittäin terästäytymään ja lopettamaan vaikkapa karkinsyönnin, mutta se on aina ollut pakotettua ja tietynlaista ”taistelua”. Makeanhimoa olen jossain määrin potenut aina, myös voidessani hyvin. Kehoni reagoi herkästi vääränlaiseen syömiseen, joka sekä näkyy, että tuntuu. Tärkeimpänä pidänkin oman kehoni viestejä myös tämän asian suhteen. Tietoa sopivasta ruokavaliosta olen toki etsinyt paljon myös. Sitä olen kartuttanut omalla tiedonetsinnällä, kokeiluilla ja myös asiantuntijoiden vastaanotoilla. Minulle on tehty ravinto- ja hivenainemittauksia sekä geenitestejä, joten tiedän jopa DNA:ni näkökulmasta, millainen ravinto minulle sopii. Tiedän myös, että kehoni on erityisen herkkä reagoimaan hiljaiseen tulehdukseen, jota vääränlainen ruokavalio ja etenkin sokerin syönti ruokkii.

Sokerihiiri löysi Hyvinvoinnin lähteelle

Kun kesän alkupuolella tein taas yhden päätökseni luopua sokerista ja kohentaa ravitsemustani muutenkin, eksyin facebook-ryhmään nimeltä ”Hyvinvoinnin lähteellä”. Siellä oli juuri alkamassa Puhtaaseen ruokavalioon perustuva 10 päivän puhdistuskuuri. Päätin osallistua tähän, vaikkakin hieman soveltaen kuuria (välttääkseni laihtumisen). Sain tuolloin sokerikoukkuni katki, mutta samalla ymmärsin löytäneeni minulle loistavasti sopivan ryhmän. Yhteisön, jossa ei tarvitse perustella omia, joskus ns. virallisista suosituksista poikkeavia valintojaan, kuten vaikkapa sitä, miksi ei juo ainakaan rasvatonta maitoa tai käytä rypsiöljyä. Jossa gluteenittomuutta ei pidetä trendinä, vaan jokaisen vapaana valintana, jos se tuntuu hyvältä valinnalta itselle. Yhteisön, jossa saa vahvistusta ja vinkkejä siitä, mitä hyviä rasvoja ruokavalioon voisi lisätä, miten herkutella terveellisesti jne. Vinkkejä jaetaan positiivisessa hengessä eikä ketään patisteta mihinkään. Oman kehon kuuntelemiseen kannustetaan.

Kippis!
Soluille ravintoa herkullisessa muodossa. Kippis!

Yhtenä merkittävimmistä asioista ryhmässä innostuin mehustuksesta! Tiedossani oli, että mehustamalla saisin huomattavasti suurempia määriä esimerkiksi vihannesten ravintoaineita nautittua, helpossa ja herkullisessa muodossa. Koska en ole mikään ruoanlaittaja, mehustimen hankinta ja mehustushommiin ryhtyminen oli itselleni aika iso juttu. Kynnys tähän laski huomattavasti, kun ryhmästä sai vinkkejä ja siellä pystyi kysymään mitä vain. Huomasin usealla ryhmän ylläpitäjistä olevan paljon hyvää tietoa monista ravintoon ja terveyteen liittyvistä asioista ja koko ryhmän tsemppi oli todella huikeaa. Näin, että tämän ryhmän ansiosta moni todella alkoi tehdä parempia valintoja ja inspiroitua pitämään itsestään huolta. Huomasin myös jokaisen olevan tervetullut omista lähtökohdistaan.

Ryhmän ylläpitäjissä on monen ammatti- ja osaamisalan edustajia, mutta yhteinen tekijä kaikilla on Juice plus-tuotteiden käyttö ja edustus. Itse en ollut aluksi halukas tai edes kykenevä hankkimaan tuotteita lähinnä tiukilla olevan talouteni vuoksi, vaikka tiesinkin niiden olevan hyviä, kypsistä vihanneksista, hedelmistä ja marjoista valmistettuja tuotteita. Pyrin alkuun panostamaan erityisesti mehustukseen. Koin silti olevani yhtä tervetullut ryhmän jäsen ilman Juice-käyttöäkin, joka tietysti paransi tyytyväisyyttäni tähän fb-yhteisöön. Toki luin kiinnostuneena kokemuksia myös näistä tuotteista, koska olen aina ollut kiinnostunut ravintotuotteista ylipäätään. Harkitsen silti tarkkaan mitä lähden kokeilemaan.

Oma Juice plus-kokeilu alkoi

Kun vietimme kesälomaa Suomessa heinäkuussa, ruokailuni menivät taas vähitellen huonompaan suuntaan ja herkutteluni lisääntyi. Tämän reissun jälkeen näin ja tunsin herkuttelun seuraukset: tunsin mm. olevani turvoksissa, oloni oli vetämätön ja halusin saada apua pystyäkseni pysyvämpään, parempaan ruokavalioon. Päätin antaa Juice-tuotteille mahdollisuuden ja tilasin 4kk:n Premium-setin, johon kuului kaikkia kapseleita (hedelmät, vihannekset ja marjat). Olin kuullut niistä jo vuotta aiemmin funktionaalisen lääkärini kertomana ja suosittelemana. Hän otti nämä tuotteet puheeksi, kun kerroin minulla olevan haastavaa syödä suositeltua määrää vihanneksia, erityisesti talvella. Osasin häneltä saamieni ennakkotietojenikin vuoksi suhtautua myös skeptisempiin kirjoituksiin kyseenalaistaen, vaikka toki googlailin ja tutkin aihetta lisää ennen kokeilupäätöstäni. Vakuutuin mm. Olli Postin artikkelista. Hän kirjoittaa pitkästi eikä hypetä tuotetta, vaan arvioi sitä kriittisesti ja on selkeästi paneutunut mm. tuotteen valmistustapaan. Lainaus Postin blogista:

”Sen verran uskallan jo sanoa laatunörteille, että Juicen raaka-aineet kasvatetaan marketin tyypillistä teholuomua laadukkaammin, ja kuivataan kapseliin tottakai nopeammin kuin välivarastossa kypsyvä tuontihedelmä tekee matkaa ’tuoreena’. Ihan satavarmasti näistä saa ainakin jotain mitä laitosruokaloiden valmiiksiraastetuista tehokasvisvaunuista ei mitenkään saa, vaikka söisi kaksi kiloa päivässä kunnes petrokemiallisten väkilannoitteiden extranitraatit pursuavat korvista.”

Kuten minuun, myös Postiin on tehnyt vaikutuksen se porukka, joka tuotetta Suomessa edustaa:

Juicea on lähtenyt Suomessa paisuttamaan positiivinen tekijäporukka, jossa tykätään tuottaa mukaansatempaavaa terveysmediaa – eli ilmaista opetusta. Sellaista, joka nollabudjetillakin saa aikaan enemmän kasvua kuin sadantuhannen euron mainosvideo vailla sisältöä. Juice jo nimensä puolesta inspiroi myös siihen itseäänkin parempaan juttuun eli juissaamiseen. Juice-nimisen purkin myynti tullee kasvattamaan mehustus-tietoisuutta Suomessa enemmän kuin kaikki mehustussaarnaus tähän asti. Juicen myyntiorganisaatiolla – tai jollain sen kilpailijalla – on potentiaalia kasvaa valtakunnan johtavaksi terveysvalistajaksi kaikessa siinä mitä tuote tukee ja symboloi.

Portti terveellisempään syömiseen

Posti kirjoittaa Juice-tuotteista myös ”porttihuumeena” terveellisempään syömiseen. Tällä hän tarkoittaa sitä, että kun tuote antaa keholle kokemuksen lähimarkettia rikkaammasta fytoravinteiden kirjosta, muodossa joka on helppo omaksua ja kätevä käyttää, niin lapsille kuin aikuisillekin ovat alkaneet kasvikset maistumaan. Juuri tätä minä tarvitsin! Eli sitä, että minä en enää joutuisi pakottautumaan tahdonvoimallani syömään fiksummin ja välttämään sokeria, vaan että kehoni alkaisi pyytää terveellistä ruokaa.

Ja uskokaa tai älkää: Näin on alkanut tapahtua. Nyt omaa Juice-käyttöäni on takana reilut viitisen viikkoa ja olen jo huomannut selkeitä kapseleiden käytön vaikutuksia. Ensimmäiset kaksi viikkoa kehoni puhdistui enkä voi todellakaan kehua senhetkistä oloani. Onneksi tunnistin oloni puhdistusoireiden aiheuttamaksi ja tiesin sen menevän ohi. Pelkäsin etukäteen, että painoni putoaisi, kuten moni on kertonut käyneen. Niin kävikin aluksi, vaikka söin entiseen tapaani (myös niitä herkkuja). Halusin tuoda tämän yhden muutoksen elämääni kerralla, jotta todella huomaisin tuotteen vaikutukset, kuten kävikin. Painoni en siis toivonut putoavan, mutta toisaalta näin selvästi, että se mikä lähti, oli ennen kaikkea kesäherkkujen aikaansaamaa turvotusta. Pömppöni oli tiessään enkä ole sen koommin sitä nähnyt varsinkaan siinä mittakaavassa, mitä se on pahimmillaan ollut. Kahden viikon kuluttua puhdistusoireeni onneksi menivät ohi ja tilanne alkoi tulla energiaa.

Kolme viikkoa kapseleiden aloituksesta aloitin kuntoprojektini, jota olen jaksanut jatkaa säännöllisesti siitä lähtien. Energia tuntuu lisääntyvän päivä päivältä. Vähitellen olen alkanut myös huomata kaipaavani aiempaa vähemmän sokeriherkkuja. Makuaistini on alkanut terävöityä ja huomaan pitäväni vaikkapa persikkaa suurena herkkuna, kun taas vaikkapa suklaavanukas on alkanut maistua kovin teolliselle. Täysin en herkuista koe tarvetta luopua, mutta toivoin saavani kehoni kaipaamaan ennen kaikkea hyvää ja terveellistä ravintoa riittävästi. Näin se on tuntunut alkaneen tehdä. Nyt oloni on ravinnekylläinen ja se tuntuu todella hyvältä ja uskon sen vielä paranevan entisestään. Lisäksi huomaan ihoni olevan paremmassa kunnossa, kuin vielä reilu kuukausi sitten, tästä sain juuri kehuja mieheltänikin.

Päivittäiset Juicet
Juicet -Helppo tapa lisätä ravinnekylläisyyttä

Mieheni aloitti itsekin Juice-tuotteiden käytön samaan aikaan kuin minä huomaten myös ravinnekylläisyyden. Hänen tavoitteenaan on painonpudotus, jossa kapselit ovat olleet hyvä apu. Hänkin solakoitui ensimmäisten viikkojen aikana huomattavasti ja kertoi, että ateriakokojen pienentäminen helpottui. Meillä on siis hyvin erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet, mutta sama tuote palvelee meitä siitä huolimatta. Ravinnekylläisyydestä hyötyvät kaikki ikään ja kokoon katsomatta.

Lapsellemme olemme alkaneet nyt parin viikon ajan antaa kapseleiden sisältämää jauhetta smoothieen sekoitettuna, pienempinä määrinä tietysti. Hän huolehtii jo osin itse, että muistamme hänelle nuo päivittäin antaa. Hän on innostunut mehustamisesta myös, joten se on yhteistä puuhaamme. Vihermehut maistuvat hänellekin, josta olen erityisen iloinen! Ruokahalu on lapsellamme hyvä ja hän syö lähes kaikkea, mutta salaattia ja muita vihanneksia kuitenkin melko huonosti. Nyt on mukava tietää, että hän saa myös vihannesten ravintoaineita riittävästi. Koska kapselit perustuvat nimenomaan mehustukseen, niistä saadaan talteen suuret määrät ravinteita ilman liiallista kuidun määrää, joka monella estää suurien määrien syönnin raakana. Juice plus-tuotteet ovakin siis nimeomaan kypsiksi kasvaneista kasviksista, hedelmistä ja marjoista valmistettu ravintovalmiste, ei esimerkiksi vitamiini, eikä tuote sisällä mitään synteettistä.

Parasta puhtaan ravinnon jälkeen

Siltikin tärkeintä on tietysti syödä hyvin ja mahdollisimman puhtaasti. Ja juuri sitä tämä tuote tukee, ei korvaa. Näiden asioiden sekä inspiroivan Hyvinvoinnin lähteellä-yhteisön vuoksi minä päätin ryhtyä yhdeksi ”Juice-lähettiläistä” ja samalla fb-yhteisömme ylläpitäjistä. Tämä tuote on ensimmäinen Bemer-laitteen jälkeen, jota haluan edustaa. Bemerin löysin jo 5,5 vuotta sitten ja käytän sitä yhä päivittäin myös itse. En voisi koskaan suositella tai edustaa, saati myydä mitään, mitä en itse käyttäisi ja olisi toimivaksi todennut. Ja monta sellaistakin tuotetta, jota käytän, en halua lähteä edustamaan. Tämä tuote ja siihen liittyvä liiketoiminta kuitenkin sopii omaan ravintofilosofiaani ja tässä työssä pääsen myös auttamaan ja inspiroimaan ihmisiä monin tavoin.

Fytoravinteita smoothieen
Fytoravinteet saa kätevästi myös vaikka smoothieen

Iloitsen myös siitä, että vaikka asiakkaani ja ystäväni olisivat eri maassa, meillä on kertomani some-yhteisö, jossa keskustella kiinnostavista asioista tai vaikkapa treenata yhdessä. Tuonkin oman panokseni fb-ryhmäämme mm. liikunnan muodossa. Kaikki terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet ovat tervetulleita yhteisöön riippumatta siitä, onko heillä kiinnostusta tuotteisiin. Myös kuukausittaiset puhdistuskuurit sekä kaikki, mitä ryhmässä tapahtuu, ovat täysin vapaaehtoisia. Ja poiskin pääsee koska tahansa. Vinkkejä voi napata oman kiinnostuksensa mukaan juuri sen verran ja niistä aiheista, mitkä kokee hyvänä ja tarpeellisena. Siispä laita viestiä facebookissa, jos haluat mukaan, niin liitän sinut! Toki tuotteita ja tietoa niistä on saatavilla myös ilman ryhmään liittymistä. Vastaan mielelläni kaikkiin aihetta koskeviin kysymyksiin.

Oikein ihanaa ja energistä syksyn jatkoa kaikille toivottaen,

Torreviejassa 21.9. Marinka

Email: mirage@marinka.fi
Facebook: Marinka Mirage (yrityssivut), Marinka Nyqvist (henk.koht profiili)
Juice plus-tuotteet Suomi: www.marinka1.juiceplus.com

EDIT 13.4.2019:
Ei jotain hyvää, ettei jotain ikävääkin. Olen ottanut etäisyyttä JuicePLUS+-työhön liittyen tietooni tulleeseen yhtiön sääntöön, joka rajoittaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen tähtäävää työtäni, jos etenen JuicePLUS-urallani. Niinpä en siinä halua edetä enkä näin ollen myöskään rekrytoi tiimiini enää ketään. Aikanaan saamani sopimus ei valitettavasti ollut ajantasainen, jonka takia tämä seikka tuli tietooni vasta hiljattain.

Somessa (minun kohdallani Hyvinvoinnin lähteellä -ryhmässä) työtä tekevään tiimiin olen tehnyt selkeän pesäeron siellä vallitsevan, osin minun arvojeni vastaisen toimintakulttuurin vuoksi. Työssä on mukana paljon mahtavia ja aidosti hyväntahtoisia ihmisiä, mutta myös sellaisia, joiden vuoksi en itse välitä tiimin kanssa olla tekemisissä.

Käytän edelleen JuicePLUS+-tuotteita ja olen niistä tuntuvaa hyötyä saanut, kuten ilokseni myös monet asiakkaani. Se on tietysti tärkeintä ja kiitän kaikkia heitä saamastani luottamuksesta ja palautteesta! Heitä palvelen jatkossakin entiseen tapaan ja kauppani on auki, mutta en mainosta aktiivisesti enkä halua henkilöityä liikaa tämän yhtiön edustajaksi. Sen varjopuolista haluan sanoutua irti täysin. Tämä osa työtäni on ollut koko ajan osa isompaa liikunnan ja hyvinvoinnin kokonaisuutta ja näin se on jatkossakin, vielä entistä pienemmässä roolissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.