Kuka olen ja mistä kirjoitan?

Olen jo pitkään pohtinut, että olisipa hauskaa kirjoittaa blogia. En vain ole osannut päättää, millainen blogini olisi; mistä aiheista kirjoittaisin, millä tyylillä, kuinka usein jne… Mitä haluan jakaa, mitä sanottavaa minulla voisi olla? Kun vähitellen aloin luopua yrityksistäni rajata blogin aihealuetta, avauduin sille ajatukselle, että ehkäpä tuo rajaus ei olisikaan niin tarpeellinen. Miksen kirjoittaisi kaikesta tärkeästä elämässäni, kokemuksistani, oivalluksistani, ajan ilmiöistä, mistä tahansa, mistä koen itselläni olevan jotain sanottavaa. Jos kuitenkin mietin suunnittelemieni aiheiden ja blogini punaista lankaa, on se eräänlainen vastuunotto. Tällä tarkoitan vastuuta omasta elämästä ja onnellisuudesta. Omannäköisen elämän eläminen, haaveiden toteuttaminen tai ainakin siihen pyrkiminen, pelkojen selättäminen ja rohkeus kohdata ja tiedostaa vaikeatkin asiat. Elämään niiden kanssa tai niistä huolimatta, tilanteen mukaan. Asioita, joihin olen panostanut etenkin viime vuosina, mutta joiden suhteen on itsellänikin vielä paljon opittavaa.

Minulle on siunaantunut ihania ystäviä ja läheisiä sekä vähän kaukaisempiakin tuttavia, joita olen joskus huomaamattanikin onnistunut inspiroimaan tai kannustamaan. Blogistanikin toivon olevan hyötyä ja iloa jollekin, vaikkakaan en tietenkään kirjoita sitä sillä ajatuksella, että haluaisin kertoa kuinka muiden tulisi ajatella ja elää. Jos joku kuitenkin nappaa kirjoituksistani jonkun asian, jota voi omassa elämässään tai ajattelussaan hyödyntää omalla tavallaan, niin hieno juttu.  Ja jos joku innostuu kommentoimaan rakentavasti kirjoituksiani, niin vastavuoroisesti opin samalla itsekin uutta. Tietysti jo kirjoittaminen opettaa ja avaa omia ajatuksia ja lähdenkin nyt uteliaana tälle uudenlaiselle, kiehtovalle oppimisen tielle. Kiintoisaa nähdä, mihin suuntaan blogini kehittyy. Mitään paineita en aio ottaa edes siitä, kuinka usein kirjoitan. Kirjoitan, kun siltä tuntuu.

En halua rajata pohdintojani edes ”syvällisiin” ja ”pinnallisiin” asioihin, sillä elämässä on kaikenlaisia asioita. Joskus saatan innostua pohtimaan elämän tarkoitusta tai miettiä kuumeisesti ratkaisua maailmassa vallitseviin epäkohtiin, toisinaan innostun uudesta piristävästä kynsilakkasävystä tai siitä, että olen kokeillut jotakin uutta harrastusta. Se on kuitenkin tyypillistä, että innostun asioista ja niitä asioita on mukava jakaa. Uuden oppiminen ja asioiden oivaltaminen on valtavan inspiroivaa!

Blogini nimi tulee opiskeluaikoinani saamastani ”lempinimestä”. Opiskelutovereiden tuli kirjoittaa jokaista henkilöä koskevalle kiertävälle paperille opiskelukaveriaan kuvaavia asioita. Minulle jäi mieleeni tämä minun paperissani ollut nimitys, josta olin iloinen ja otettu. Vau, joku näkee minut ”tanssivana auringonpaisteena”! Tämä muistuttaa minua yhä siitä, millaisena muut voivat minut parhaimmillaan nähdä. Vaikkei elämä ole yhtä tanssia ja auringonpaistetta, haluan muistaa etenkin vaikeuksien keskellä, että se on sitä kuitenkin melko usein, kun sen vaan osaa sellaisena nähdä. Se siis muistuttaa myös itseäni siitä, ettei elämässä tulisi vaikeuksienkaan kohdatessa katkeroitua. Joskus se aurinko taas paistaa ja tekee mieli tanssia! Joskus taas voi tanssia, vaikkei niin kovasti tekisi mielikään ja mieli saattaakin muuttua iloisemmaksi ja murheet kutistua sen myötä. Toisaalta myös ikäville tunteille tulee antaa tilaa, väkinäistä positiivisuutta en kannata.

Itsellämme on kuitenkin suuri vaikutus siihen, mitä olemme ja millaisena maailman näemme sekä siihen, millaiseksi elämämme muotoutuu. Kun vain rohkenemme ottaa vastuun omasta elämästämme. Tämän olen onnekseni jo elämässäni ainakin jossain määrin oivaltanut ja viime vuosina myös uskaltanut elää todeksi. Sekin on ehkäpä syynä siihen, miksi rohkaistuin viimein aloittamaan blogini. Nyt riittää pähkäily, on aika ryhtyä sanoista tekoihin! Päätin myös hiljattain, että tämä on eräänlainen ”haaveidentoteuttamisen vuosi”. Ajatuksiani ja haaveitani lisää blogitekstien myötä…  Sydämellisesti tervetuloa lukemaan blogiani! -Marinka- 13.6.2017

Tanssiva auringonpaiste / Marinka kesällä 2016